Kursutbud under uppbyggnad

Mer information och fler kurser kommer löpandes läggas upp under 2019

Industriutbildning genomför utbildningarna i enighet med Arbetsmiljöverkets riktlinjer och kunskapskrav för gällande arbetsutrustning. Våra instruktörer håller sig uppdaterade av eventuella förändringar i lagtexter och vi kommer löpande uppdatera våra certifieringar, och även söka nya kurser efter behov.

 

Vi använder oss av MA systems utbildningsmaterial för dom flesta av våra kurser. Böcker och material under kursen lånas kostnadsfritt ut, vill man behålla materialet kan man göra det till självkostnadspris.

 

 

Truckkort - Vad gäller?

Så länge utbildningen följer TLP10 så får du en säker inkörsport till truckföraryrket.

Vad är TYA? TYA står för Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd. En organisation som arbetar för en säker arbetsmiljö, bland annat ta fram riktlinjer och vidareutbilda yrkespersoner. Det finns inget krav på TYA-truckkort, men många som jobbar i branschen, t.ex. lastbilschaufförer, ingår i Transportfacken (TYA) och brukar ta TYA-kort. Det viktigaste att tänka på för dig som planerar att ta truckkort är att utbildningen följer TLP10.

Vad står TLP10 för? TLP10, eller Riktlinjer för truckförares kunskaper och färdigheter som det fullständiga namnet lyder, är en läroplan för truckutbildningar. Riktlinjerna tas fram av en arbetsgrupp med representanter från Arbetsmiljöverket, maskinleverantörerna, TYA, Atlet med flera. När du utbildar dig hos oss följer du TLP10:s mål och krav.

Måste man ha körkort för bil för att få ta truckkort? Nej, det räcker att du är över 16 år för att påbörja din truckutbildning.